24 U Spa: Leo Van Sande hoopvol voor de race

Alvorens het kwalificatiewerk aan te vatten, kregen de 43 teams in Spa de kans om tweemaal anderhalf uur vrij te trainen. De Franse piloten namen de eerste sessie voor hun rekening terwijl Leo ’s namiddags heel wat kilometers op de teller van de Porsche Biturbo zette.
Leo en Marc Sourd zette beide vergelijkbare tijden neer tot tevredenheid van de Belgische piloot: “ De wagen is ok, we werken toch vooral aan de wedstrijdritme en niet zozeer om vooraan op de grid te staan.”

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

De avondsessies verlopen vlekkeloos voor het team van Leo Van Sande. Iedere piloot legt zijn rondjes af en tracht ook zijn eigen minima te rijden om zaterdag aan te start te kunnen verschijnen. Al vrij snel plaats Marc Sourd de wagen ergens midden op de startgrid in een tijd van 2.26.188. `

Leo neemt de tweede sessie voor zijn rekening maar zoekt niet meteen een scherpe tijd. Ook Tillie rijdt tijdens de avondstint en zoekt evenmin een topchrono. Iets voor middernacht worden de avondsessies afgevlagd en PSI staat op een 4de plaats in de nationale divisie en 24ste algemeen.
De sessie op vrijdag verandert weinig of niets, de PSI Porsche zal van start gaan van op een 13de rij. Marc Sourd heeft het laatste woord na het vele trainingswerk: “ Ik ben wat ontgoocheld vanwege de restricties op onze wagen, laat de wagen in zijn originele Belcar configuratie rijden en we eindigen een stuk hoger. Maar goed, een goed raceritme, verstandige stints en wat geluk en we laten nog van ons horen.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in FIA GT op vrijdag 30 juli 2004 om 17:27


Andere publicaties op Racingworld.be...