Opwindende tweede manche met Jorg Muller als winnaar

Opnieuw een tumultueze start bij de tweede manche van het ETCC te Francorchamps. Polesitter Farfus kwam niet goed weg en probeerde Muller te blokkeren. De laatstgenoemde moest even door het gras en verloor zijn tweede plek aan Tarquini. Nog voor de heren piloten de eerste maal voorbij de start-finishlijn kwamen had Garcia zijn tweede plek al terug in handen. Farfus kreeg voor zijn gevaarlijk gedrag meteen een waarschuwing.

De tweede ronde was al even opwindend als de eerste en op de rechte lijn van Kemmel streden Farfus en Muller deur aan deur. Farfus duwde Muller echter in het gras waardoor de Duitser bijna de controle over het stuur verloor. Vanzelfsprekend volgde een drive-trough penalty voor Farfus, die bij zin “in-lap” nogmaals zijn Zuiderse aard toonde en nog ging strijden voor de eerste plek. Garcia viel terug tot de vierde positie terwijl Jorg Muller zich een weg baande naar de kop. Achter Muller zagen we talloze positiewissels en nog enkele situaties die onder de noemer ‘close-racing’ vallen.

De tweede manche was dus opnieuw een wedstrijd die té gek voor woorden was. De Mullers verdeelden de zeges eerlijk en de wedstrijdleiding had handen te kort om de talrijke race-incidenten te onderzoeken. Bij het vallen van de vlag staan Thompson (Alfa), Priaulx (BMW) en Mollekens (BMW) nog ‘under investigation’ geklasseerd.

Top 5:

1. Jorg Muller – BMW 320 i
2. Dirk Muller – BMW 320 i
3. Antonio Garcia – BMW 320 i
4. Gabriele Tarquini – Alfa Romeo 156
5. Andy Priaulx – BMW 320 i


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op zaterdag 31 juli 2004 om 14:17


Andere publicaties op Racingworld.be...