24 U Spa: De slijtageslag gaat verder...

De duisternis is gevallen over het circuit van Spa-Francorchamps en deze Proximus 24 Hours of Spa blijken een ware slijtageslag te worden, waarbij vooral de Saleen S7R’s de slachtoffers zijn. Enkel de RML nr. 7 Saleen rijdt zonder problemen, alle andere S7R exemplaren gaven reeds op of kenden grote problemen. De Ferrari’s daarentegen draaien quasi zorgeloos hun rondjes en beheersen de top drie. Door de pitstops wisselen de F550’s van BMS en de F575 van GPC wel eens van positie, maar ze bleven de race beheersen.
In de N-GT klasse blijft Freisinger de lakens uitdelen, maar presteert de Gruppe M Porsche verrassend sterk.
Aan Belgische zijde wisselt kent ook het kwartet op de Zwaan’s Viper succes. Duchateau-Lemeret-Duez-Deman handhaven zich knap binnen de top tien. De Gillet Vertigo van Leinders-Ugeux-Kuppens kende ook de eerste zorgen. Een probleem met de ophanging links vooraan deed hen uit de top 20 vallen.
Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

Paniek bij het FOREM team als om 22u Sylvie Delcour de Lotus onverwacht terug naar de pitlane brengt en klaagt over een groot verlies aan motorvermogen. De oorzaak blijkt een gebarsten uitlaatcollector te zijn. Daarnaast vreest het team dat ook de koppakdichting het hard te verduren krijgt. Na een fantastische start van de etmaalrace, zien we nu bij het Forem team enkel bezorgde gezichten…

De Stand om 22.15u:

GT:
1. GPC Ferrari nr. 11
2. BMS Ferrari nr. 1
3. BMS Ferrari nr. 2

N-GT:
1. Freisinger Porsche nr. 77
2. Freisinger Porsche nr. 50
3. Gruppe M Porsche nr. 88

G2:
1. Schnitzer BMW nr. 143
2. EBRT Porsche nr. 186
3. Schnitzer BMW nr. 142

G3:
1. Mühlner Porsche nr. 123
3. Mühlner Porsche nr. 124
3. US Carworld Viper nr. 115


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in FIA GT op zaterdag 31 juli 2004 om 22:12


Andere publicaties op Racingworld.be...