24 U Spa: Ferrari en Porsche zijn de grote winnaars !

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenFerrari is de grote overwinnaar van deze Proximus 24 Hours of Spa. Niet alleen wist BMS (Capellari-Gollin-Bryner-Calderari) met een F550 de wedstrijd te winnen, ook de tweede plaats van de GPC F575 (Vosse-Salo-Babini-Peter) zal de Italianen uiterst tevreden stellen. BMW, vooraf aangekondigd als de grote belager, diende tijdens de nacht het onderspit te delven. De Saleens bleken niet over het nodige uithoudingsvermogen te beschikken om een etmaalrace tot een goed einde te brengen. Geen enkele Saleen haalde de finish.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenNog een grote winnaar: Freisinger Motorsport. Met het volledige N-GT podium en alle drie zijn wagens in de top vijf, is Manfred Freisinger een gelukkig man. Ortelli-Dumas-Collard waren de snelste Freisinger combinatie, tevens derde algemeen. Maar hoe optimistisch ze bij Freisinger waren nog om 13.30, zo teneergeslagen zijn ze 20 minuten later. De Porsche nr. 50, leider in de N-GT klasse kwam hals over kop de pitlane in. Aan de stands bleek dat de wagen met uitlaatproblemen kampte. Tot overmaat van ramp leek ook de sturing electronische bediening van de versnellingsbak het te hebben begeven. Het pitlanebezoek van Ortelli en Co kostte hen een pak tijd en ze zagen hun makkers in de nr. 77 (Vasiliev-Bernhard-Bergmeister) naderen tot op minder dan 2 ronden, maar konden hun derde plaats veilig stellen.Maassen-Lieb-Luhr werden vijfde algemeen en derde N-GT.

Problemen ook bij JMB, waar de Ferrari van Bert Longin, Karl Wendlinger, Alex Müller en "Pilou" Corthals lange tijd in de pits stond met ophangingsproblemen en er zowat 40 minuten (en zes plaatsen) verloor. Longin en Co eindigden buiten de top 10.
In groep twee kon BMW zijn zesde plaats algemeen toch nog verzilveren. Müller-Müller-Stück wonnen deze klasse, voor twee Belgische combinaties: Penders-Jamar-De Gastines-André (Porsche 996) en Leinders-Ugeux-Kuppens.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

Groep 3, de Single Make Series, werd zoals verwacht gedomineerd door de Porsches. Beide Mühlner Motorsport Porsches gingen de tegenstand een eeind voorop. Ickx-Hemroulle-Wyss kaapte de zege weg voor de neus van hun teamgenoten Thiim-Bernes-Reis. Dankzij verbazendwekkende inspanningen van de FOREM mechaniekers, haalde de kleine Lotus Elise toch de eindstreep, na een race overladen door problemen. Delcour-Close-Ménage-Pecoraro werden daarvoor beloond met de derde podiumplaats in deze klasse.

Voor de volledige uitslag kan u hier klikken.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in FIA GT op zondag 01 augustus 2004 om 16:03


Andere publicaties op Racingworld.be...