24 U Zolder: vzw 24u.be is er klaar voor !

Wat in 2002 aanzien werd als een schuchtere poging van enkele internetfanaten, groeide uit tot een onverhoopt succes. Tienduizenden bezoekers genereerden zo’n 800.000 hits op de website www.24u.be. In 2003 werden deze aantallen zowaar nog verdubbeld. Cijfers die ook niet voorbijgingen aan de ogen van de marketing-verantwoordelijken van Circuit Zolder. Vrij kort na de editie 2002 besloten Circuit Zolder en de initiatiefnemer van 24u.be, Bilzenaar Dries De Smet, hun samenwerking te verlengen. “Het eerste jaar werd zowel de opbouw van de website als de taakverdeling op en rond het circuit gerealiseerd op een zeer korte periode”, aldus Dries De Smet. “Ik kon daarbij rekenen op de steun van een tiental ijverige medewerkers, die op vrijwillige basis hun medewerking verleenden aan het initiatief. Deze medewerkers verrichtten toen een prima job, iets waarvoor ik dankbaar ben, want zonder hen was het nooit gelukt Ook de mensen van Circuit Zolder deden hun duit in het zakje op het logistieke gebied. Na de wedstrijd evalueerde ik het geheel met hen, en al vrij snel werd besloten om onze samenwerking nog verder uit te bouwen.”

Maar bij de editie 2003 was het voor de oorspronkelijke coördinator onmogelijk om de algemene leiding van het hele gebeuren op zich te nemen. Hij liet deze functie eenmalig over aan Patrick Hendrickx, één van de vrijwilligers die zich in 2002 ontpopt had tot een polyvalente organisator: “Het is niet zo eenvoudig geweest om de erfenis van Dries te dragen, want hij is op autosportgebied van zowat alle markten thuis. Maar gelukkig konden we nog dagelijks bij hem aankloppen voor de informatie die we nodig hadden. Dries heeft zeer veel contacten voor ons verzorgd en verrichtte een pak werk achter de schermen.”
Patrick Hendrickx liet zich omringen door drie kernmedewerkers voor de editie 2003 en er ontstond een solide structuur. “In 2003 waren we met 15-tal medewerkers paraat van woensdag tot en met zondag. Het werd een succes, maar toch ben ik blij dat Dries het geheel dit jaar weer coördineert. Ook Peter Zeelmaekers liet zich vorig jaar gelden, en dat werd door Dries naar waarde geschat. Daarom is Peter dit jaar ook één van de spilfiguren van het hele gebeuren”

Na de twee voorgaande edities staat de werkgroep 24u.be dus ook nu weer paraat om de Belcar 24 Uren van Zolder via internet te verslaan. De Smet en zijn medewerkers genieten de volle steun van Circuit Zolder en de werkgroep 24u.be werd ondertussen een volwaardige VZW. “De autosportliefhebbers die niet in Zolder kunnen aanwezig zijn, zullen dus alle trainingen, kwalificaties en de wedstrijd via internet kunnen volgen. Alle rondetijden worden op het scherm gebracht en met een live-tracker systeem kan er zeer snel belangrijke informatie aan de thuisblijvers worden doorgespeeld. We leggen momenteel de laatste hand aan de website, die ook in Frans en Engels geraadpleegd kan worden, en dit vanaf volgende week. Mijn dank aan alle medewerkers, sponsors en Circuit Zolder, zonder hen was een dergelijk initiatief niet realiseerbaar. We zijn trouwens fier dat we ons een "officiële site van Circuit Zolder" mogen noemen.”
De website is bereikbaar via www.24u.be en brengt alle nieuws, voorbeschouwingen, live-coverage en zelfs enkele nabeschouwingen aangaande deze Belcar 24 Uren van Zolder.

-->Klik hier om de officiële website van de Euphony 24 U Zolder te bezoeken.<--


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 05 augustus 2004 om 07:34


Andere publicaties op Racingworld.be...