BRI en Jes Competition slaan de handen in elkaar voor 24 U Zolder

Zoals eerder gemeld zal de Volvo S40 van Belgian Race Invest niet aan de start verschijnen van de Euphony 24 Uren van Zolder. Wie er wel zal staan, dat is Dries Heyman. Hij bereikte een overeenkomst met JES Competition en zal er aantreden met een Porsche 996 GT3 Supercup. Teamgenoten worden John Van Den Branden, Pascal Nelissen-Grade en Marc Van Hoof…

Vorige donderdag voelde Dries Heyman voor het eerst de Porsche 996 GT3 Supercup van JES Competition aan de tand. Op het warme Zolderse asfalt was het natuurlijk even wennen aan het gedrag van de wagen, maar Heyman ondervond al vrij snel dat deze wagen hem ligt. “Het is natuurlijk compleet anders dan onze Volvo”, verklaart Heyman. “De Volvo is een Touring Car, dit is een rasechte GT. Ook is het even wennen aan de achterwielaandrijving. Maar ik voelde al vrij snel dat deze wagen het nodige potentieel heeft, evenals een prima wegligging.”

De laatste jaren werd de Zolderse 24 uren race veelal verreden in een doordringende hitte. Zelfs bij deze bijna tropische temperaturen konden de Porsches Supercup hun quasi legendarische bedrijfszekerheid in de kijker stellen. Naast een overwinning (AD Sport – 2001), lieten deze wagens talloze ereplaatsen optekenen. Zelden faalt de mechaniek. Dries Heyman: “Ook wij willen de finish halen, en met deze Porsche Supercup hebben we een grote kans daartoe. We gaan zeker niet het volle pond geven tijdens de kwalificaties. En ook tijdens de wedstrijd zullen we niet de limieten gaan opzoeken. Uitrijden is de boodschap. Als je met een Porsche Supercup de finish haalt, dan sta je alvast vrij ver vooraan in de uitslag. Een top vijf plaats is waarschijnlijk niet aan ons besteed, maar achter de top vijf kan zowat alles…”

Uitkijken dus naar de zwarte Porsche met startnummer 56…



   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 09 augustus 2004 om 18:45


Andere publicaties op Racingworld.be...