Zolder Touring Cup: Kelly Jamers en Guy Kersten ambiëren top 3.

Na drie wedstrijden en halfweg het seizoen is het tijd om een tussenbalans op te maken. Kelly Jamers en Guy Kersten kijken met gemengde gevoelens terug op eerste seizoenshelft. Enerzijds gelukkig met twee podiumplaatsen op drie wedstrijden en anderzijds ontgoocheld na de breuk aan de ophanging tijdens de tweede manche. “We lagen op dat moment aan de leiding van de wedstrijd en hadden tegenover de concurrentie reeds een pitstop uitgespaard”, doet de Limburgse amazone haar verhaal.
“Zonder deze tegenslag lagen we nu zo goed als zeker aan de leiding van het kampioenschap. Samen met Guy vormen we een zéér homogeen team. We rijden een strak tempo zonder de Porsche extra te belasten. We beseffen dat onze 993 niet kan optornen tegen de 996’s van bepaalde concurrenten, maar de bedrijfs-zekerheid van onze wagen is bekend. Vandaar onze ontgoocheling toen een bout van de ophanging afbrak. Een breuk die zéér zelden voorkomt en ter plaatse onmogelijk te herstellen is. We staan momenteel 4de in de Klasse GT, maar op amper 2 puntjes verwijderd van de tweede plaats. Het kampioenschap is zéér spannend en er kunnen zich nog véél verschuivingen voordoen. Vandaar dat we nog zeker de moed niet laten zakken en onze strategie niet gaan aanpassen.
De Zolder Touring Cup omvat telkens slopende races over 4 uren en eentje over 10 uren wedstrijd. Er kan nog van alles gebeuren. Dus ambiëren we terug een podiumplaats en misschien zit er dit seizoen nog wel een overwinning in. En wat de 24 Uren van Zolder betreft hoop ik bij mijn derde deelname toch eens de finish te zien. De eerste keer met Joyce De Troch in de Porsche kwam ik niet aan rijden toe en vorig jaar ging de motor van de Daikin-BMW in de poeier. De 3de keer wordt beslist de goeie, ” besluit een enthousiaste Kelly Jamers.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op donderdag 12 augustus 2004 om 20:48


Andere publicaties op Racingworld.be...