Renault Clio Cup: De FIRST piloten zijn strijdvaardig !

Reeds méér dan 10 jaar is First Motorsport een vaste waarde in de Franse merkencup en leverde reeds meerdere kampioenen af. Ook dit seizoen waren met de komst van Philippe Steveny en regerend juniorkampioen Rob Van Roey de verwachtingen hooggespannen. Van Roey lukte een uitstekende start tijdens het openingsweekend van het kampioenschap met een podiumplaats, maar kon door omstandigheden deze lijn niet doortrekken. In Zolder komt Rob terug op zijn geliefkoosd terrein en lonkt reeds terug naar het ereschavotje. Philippe Steveny werd voor het seizoen getipt als één van de titelkandidaten, maar haalde tot hiertoe nog geen podiumplaats. De immer snelle Waal hoopt in Zolder een eind te stellen aan zijn pechreeks.

In Francorchamps was Steveny reeds tweemaal dicht bij het hoogste ereschavot, maar door een aanrijding met Jacobs en een schuiver van Van Roey moest hij telkens de rol lossen. Ondanks de tegenslagen put Steveny moed uit het feit dat hij steeds snelle tijden op de tabellen zet. In Francorchamps moet hij qua rondetijden niet onderdoen tegen kleppers zoals Corthals, Jacobs en Thiry. In het Franse Val de Vienne kon de ex-rallyrijder zelfs vanuit een uitzichtloze 16de positie oprukken naar de 4de stek. Met een zesde plaats in de tussenstand, net voor stalgenoot Van Roey, kan Steveny geen genoegen nemen en hoopt dat zijn talent de overmacht krijgt op de reeds lange pechreeks.

Ook de Nederlander Kevin Leest werd dit seizoen nog niet van pech gespaard. Vooral tijdens de laatste ontmoeting in Val de Vienne moest de jonge Nederlander aan de kant met een opengereten oliekarter. Momenteel staat Leest nog steeds aan de leiding in de Junior Cup, maar voelt reeds de hete adem van Dumarey in zijn nek.
“Het probleem is dat Dumarey uitsluitend de Junior Cup viseert en geen risico’s neemt. Ik wil mij echter méér vooraan manifesteren, waardoor ik méér risico’s neem. En daarvan heeft Dumarey reeds een paar maal kunnen profiteren. Vooral in het Franse Val de Vienne is mij dat zuur opgebroken”, verduidelijkt Kevin Leest.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op donderdag 12 augustus 2004 om 20:49


Andere publicaties op Racingworld.be...