Friesachter wint natte race in Hongarije

Patrick Friesacher, die nog niet zo lang geleden van zitje wisselde met Jeffrey van Hooydonck, kroonde zich vandaag tot de derde winnaar van een F3000 race dit seizoen. De Oostenrijker, die de vorige race in Hockenheim niet kon starten, haalde Liuzzi en Toccacello in op een natte piste in Hongarije. Na de Formule 1 kwalificatie werden de hemelsluizen opengezet en was het zelfs zo nat dat er gestart moest worden achter de safety-car. Een ander opmerkelijk feit was dat Giammaria zijn wagen in de grindbak parkeerde toen hij zich naar zijn startpositie begaf. De marshalls waren er echter snel bij en hielpen de Italiaan terug op de baan.

Gedurende de hele wedstrijd werd er gevochten om posities en bijna iedereen maakte wel eens een foutje. Sommige betaalden hun fouten duur, maar het was opmerkelijk dat de jonge talenten redelijk koel bleven onder de glibberige omstandigheden.

Geen succes ditmaal voor onze Belgen, Jeffrey van Hooydonck eindigde net buiten de punten en Nico Verdonck finishte als 12de. Na een race met vele positiewissels door het weer en de pitstops konden we de onderstaande top acht noteren.

"Het was een moeilijke race", vertelde Verdonck. "Er was al heel wat drukte voor de start toen het begon te regenen en we een hele boel zaken moesten veranderen. Daar kwam nog bij dat ik mijn mooie startplaats moest inruilen voor een plaats achteraan de grid als penalty omdat ik mijn snelste ronde in de kwalificaties had gerealiseerd onder geel.
Verder reed ik ook nog nooit een regenrace in F3000, dat was toch wel eventjes aanpassen. Het ging echt wel heel erg goed want ik reed sterke rondentijden zowel in de regen als na mijn pitstop op een opdrogende baan met slicks. In de regen ben ik nooit in de problemen gekomen en was ik zelfs sneller dan Jeff, en dat is toch wel één van de betere regenrijders van het peleton. Toen het begon op te drogen kwam ik binnen voor mijn pitstop en gingen we over op slicks. Ook op het droge was ik in de mogelijkheid om sterke tijden neer te zetten zodat ik kon opklimmen tot een twaalfde plaats wat gezien de omstandigheden niet zo slecht is. Het team leverde hier zeer goed werk, de auto was goed zowel in de regen als op het droge. Jammer van die penalty want ik geloof echt dat er hier een heel mooi resultaat inzat."

1. Patrick Friesacher
2. Vitantonio Liuzzi
3. Enrico Toccacello
4. Tomas Enge
5. Esteban Guerrieri
6. Ernest Viso
7. Robert Doornbos
8. Jose Maria Lopez


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op zaterdag 14 augustus 2004 om 23:22


Andere publicaties op Racingworld.be...