OWRS: Klasrijke inhaalrace van Bourdais bekroond met zege

Sebastien Bourdais pakte gisteren in Denver zijn achtste overwinning van zijn carrière en zijn vijfde van het seizoen. Een zonnige zondagmiddag was het decor van de Centrix Financial Grand Prix of Denver waarin Bourdais in de eerste ronde nog een spin maakte na een contact met teamgenoot Junqueira. De laatstgenoemde is tevens de tweede geklasseerde in de tussenstand van het kampioenschap en de Braziliaan zette alles op alles om het gat van 48 punten te dichten.

Junqueira maakte een goede start en zette zijn Newman Haas naast die van Bourdais. Ze gingen zijde aan zijde door de eerste bocht, maar door een klein contact ging Bourdais in het rond. Junqueira kwam zo aan de leiding van de race en kreeg Paul Tracy de tweede plek in de schoot geworpen. Bourdais viel terug tot de 13de plek maar na tien rondjes zat hij al terug in de top acht. Tegen dat de eerste pitstops begonnen was Bourdais zelfs al terug opgeklommen tot de vijfde plek. Ondertussen was regerend kampioen Tracy erin geslaagd om genoeg benzine te sparen zodat zijn Forsythe team hem als leider op de baan kreeg in ronde 40.

Tracy kon de leiding voor 40 ronden behouden en het leek erop dat hij op de overwinning aan het jagen was. Dominguez lag ondertussen op de tweede plek met een achterstand van vier seconden nadat hij erin was geslaagd om Junqueira in te halen, die te kampen kreeg met remproblemen. De opmars van Bourdais kon door niemand gestuit worden, en ook Oriol Servia moest eraan geloven in de strijd om de vierde plek. Door de remproblemen van Junqueira zat Bourdais al snel met zijn voorvleugel in de versnellingsbak van de Braziliaan, die niet veel weerstand bood in de eerste bocht van ronde 55.

25 ronden te gaan en het verschil tussen Bourdais en de beide leiders bedroeg 11 seconden… De reddende engel was Ryan Hunter Reay, die spinde in ronde 73. De race-directie wilde een full-course-yellow vermijden, maar om de wagen weg te slepen waren er toch overal gele vlaggen nodig. Het hele veld schoof als een harmonica in elkaar en meteen na de restart moest ook Dominguez eraan geloven. Toen kwam het beslissende moment: een kleine remfout van Tracy! Bourdais kwam in de slipstream van Tracy en in bocht nummer negen maakte hij zijn ‘move’. De Fransman maakte zijn opmars compleet en ondanks ophangingsproblemen na het contact met Dominguez zette hij de snelste rondetijd neer in de voorlaatste ronde. Niemand kon hem meer bedreigen, hij finishte met meer als 7 seconden voorsprong op de rest van het veld!


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op maandag 16 augustus 2004 om 10:37


Andere publicaties op Racingworld.be...