Mini Challenge : Hoopvol debuut voor JJ Motorsport

JJ Motorsport kijkt met gemengde gevoelens op zijn debuut terug. Enerzijds zijn twee top-10 plaatsen zonder twijfel een veelbelovend begin voor en jong en nieuw team, maar er had meer ingezeten.
De eerste trainingen verliepen aanvankelijk schitterend voor het team uit Machelen. Kurt Mollekens zette de Cooper S op een eerste startrij naast meervoudig winnaar Sébastien Ugeux. Een betere start is moeilijk denkbaar. Jammer genoeg besliste de wedstrijdcommissarissen om alle tijden van JJ Motorsport en met hen 4 andere teams, te annuleren. Op zaterdagochtend, tijdens de tweede trainingen, stuurde Markus Palttala de wagen alsnog naar de top-15 of een plaatsje in de eerste helft van het veld.
De eerste wedstrijd verliep aanvankelijk vlot. Kurt stuurde de rood-zwarte MINI snel naar de top-10 maar een lange interventie van de veiligheidsdiensten stopte zijn mooie opmars. Van 14 naar 10 in zes ronden was al bij al bevredigend. Na een paar stevige robbertjes haalde Markus in de tweede heat een 7de plek binnen.
“ We mogen zeker niet ontevreden zijn. Puur sportief kan het nog beter, maar na één weekend kan je ook niet hopen meteen op het hoogste podium te staan. We gaan nu investeren in testwerk en het team verder professioneel uitbouwen.
Maar extrasportief was dit een voltreffer, onze partners toonden zich verheugd, de leerlingen van het GIK zijn een prima ondersteuning en ook de pers liet zich niet onbetuigd. Ons initiatief is er één van lange duur en we bouwen stap voor stap aan de toekomst. De volgende wedstrijd, op Spa (25 & 26 september) staan we weer wat verder,” sluit Jan Horemans het weekend af.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Nationaal op woensdag 25 augustus 2004 om 07:19


Andere publicaties op Racingworld.be...