Doornbos wint, Luizzi is kampioen.

Voor tienduizenden aanwezige toeschouwers hebben de Arden piloten Robert Doornbos en Vitantonio Luizzi de F3000 race te Spa gedomineerd. Ze vetrokken vanop de eerste startrij, en ook bij de finish waren ze eerste en tweede. Deze keer was het echter niet Luizzi, maar Doornbos die met de overwinning ging lopen. Luizzi concentreerde zich meer op de titel, waarbij hij BCN rijder Toccocelo in het oog moest houden. Deze laatste kwam echter niet in het wedstrijdverhaal voor, waardoor Luizzi zich na de race in Spa al tot F3000 kampioen mocht kronen.

Van Belgische zijde reden zowel Van Hooydonck als verdonck een verdienstelijke wedstrijd. Een plaats ver achteraan op de startgrid zorgde er voor dat er niet meer in zat dan een 9de (Van Hooydonck) en een 11de (Verdonck) plaats.

"Ik ben blij met mijn race", aldus Nico Verdonck. "Ik heb op een circuit dat ik kende bewezen dat ik bij de top kan aanleunen met mijn rondenijden in de race. Jammer dat het zowel in de kwalificatie als in de race strategisch een beetje tegen zat, maar ook dat is autosport. Ik sta er ook wel op om mijn team te bedanken voor hun inzet want ik had hier een hele goeie wagen en we hadden het potentieel om te scoren."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Internationaal op zondag 29 augustus 2004 om 12:18


Andere publicaties op Racingworld.be...