OWRS: Eerste seizoenszege voor Junqueira - opgave Bourdais

Bruno Junqueira is erin geslaagd zich in de running voor het CART kampioenschap te houden. Puntenleider Sebastien Bourdais begon het weekend opnieuw sterk met een pole-positie. De Fransman had een goede start en reed een tijdje op kop. Na een twintigtal ronden barstte er een strijd los tussen Bourdais-Allmendinger-Dominguez.

Dominguez zijn kansen op de overwinning werden van de tafel geveegd door een slechte pitstop. Hij had 2 seconden voorsprong op Bourdais maar een probleem met het luchtpistool rechtsvoor kostte hem 30 seconden. Op die manier werd het een tweestrijd tussen Bourdais en Allmendinger. Een tweestrijd die het einde van de race betekende voor Bourdais. In bocht tien probeerde Allmendinger aan de binnenkant voorbij Bourdais te gaan maar beide rijders raakten elkaar. Het resultaat was een geplooide ophanging en de opgave voor de leider in het kampioenschap en een 5 seconden stop-en-go penalty voor een vermijdbaar ongeluk.

Op die manier kwam Bruno Junqueira voor het eerst aan de leiding en was van plan om die niet meer uit handen te geven. Hij won de race voor Carpentier en Dominguez eindigde nog knap derde! Paul Tracy reed een redelijk anonieme race en pakte de vierde plek terwijl Allmendinger de top 5 afrond. Voor Junqueira is het zijn zesde zege uit zijn carrière en voor Newman/Haas de zesde van het seizoen.



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op maandag 30 augustus 2004 om 11:35


Andere publicaties op Racingworld.be...