Formula X: Corthals en Bruixola van de partij in Spa

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenNadat we bij eerdere wedstrijden van het nieuwe Formula X kampioenschap reeds deelnames (en podiumplaatsen) mochten optekenen van Vanina Ickx en Sylvie Delcour, zijn het in Spa de mannen die onze nationale eer proberen hoog te houden.

De wagens treden in Spa opnieuw aan in hun endurance-uitvoering. De formule-uitvoering blijft voorlopig voorbehouden voor het Midden-oosten, maar zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar ook op het Europese vasteland te zien zijn. Maar daar ligt Pierre-Yves Corthals niet wakker van. Nadat hij eerder dit seizoen al aantrad tijdens de 24 Uren van Spa met de JMB Ferrari 575 Maranello, krijgt Corthals opnieuw een kans om zich internationaal in de kijker te rijden. En 'Pilou' is niet de enige die van die kans gebruik wil maken, want ook promocup specialist Olivier Bruixola is van de partij voor beide Formula X manches te Spa. Nadat Bruixola tijdens de Euphony 24 Uren van Zolder een Ultima GTR piloteerde, proeft hij in Spa opnieuw van een andere koek.

Of de Waalse mannen het in Spa beter zullen doen dan hun vrouwelijke collega's deden bij voorgaande manches, weten we over enkele dagen...


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in Internationaal op woensdag 01 september 2004 om 18:07


Andere publicaties op Racingworld.be...