1000 Km van Spa : Veelbelovend startveld.

Vandaag werd tijdens een persconferentie tekst en uitleg gegeven omtrent de 1000 km van Spa, laatste manche van het LMES kampioenschap 2004. En zoals we verwachtten, presenteerde de organisatie ons een zeer goed gevuld startveld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Een 50-tal ingeschreven wagens zullen tijdens het weekend van 11 en 12 september strijden voor de algemene overwinning, evenals voor de zege in de diverse klassen.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

De klasse LMP1 is sterk zeer bezet, met 15 wagens. Natuurlijk springen vooral de drie Audi's R8 in het oog, maar ook de Zyteks, de Rollcentre Dallara-Judd, de RML MG Lola en nog enkele anderen zijn te duchten wagens in deze categorie.

In LMP2 treffen we 10 wagens aan, waaronder twee Courages C65 AER, meteen de grote favorieten in deze klasse. Enkele Lola's, een Pilbeam en nog anderen moeten hier voor de nodige tegenstand gaan zorgen.

De GTS-klasse is met slechts zeven wagen de minst druk bezette klasse. Maar kwalitatief zullen de Ferrari's en de Saleen's ons zeker een boeiend gevecht kunnen vertonen.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

In GT zijn er maar liefst een 20-tal wagens ingeschreven. Het wordt opnieuw een traditioneel duel tussen Porsche (13 exemplaren van de 996 GT3 RS / RSR) en de Ferrari's 360 Modena. Scherprechter zou hier één van de vier TVR's Tuscan kunnen zijn, doch we vrezen dat deze nog niet volledig klaar zijn om de strijd voor de overwinning aan te gaan.



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op woensdag 01 september 2004 om 18:26


Andere publicaties op Racingworld.be...