Mika Salo toont wat de Maserati MC 12 in z'n mars heeft

Een klapband op de BMS Ferrari van Bobbi-Gardel vernielde de rechter voorkant van de rode bolide, die nogal wat brokstukken achter liet langs de baan. Ondertussen waren we getuige van een prachtig gevecht voor de vierde plaats tussen de Graham Nash Saleen en één van de Maserati's. Beide MC12's vertoefden toen al in de top 4...iets wat velen tot verstomming sloeg bij de debuutrace van deze Italiaanse bolides.
Bert Longin en zijn makkers waren aan een inhaalrace bezig. Na anderhalf uur wedstrijd troffen we hen aan op de twaalfde plaats, maar pech sloeg hen terug naar rang 20. Een andere Belg, Stéphane Lemeret, reed met de Zwaan's Viper een vlekkeloze stint en bracht de wagen terug naar de 11de plaats.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

Bertolini en Salo snoepten met hun Maserati ronde per ronde aan hun achterstand op de leidende Saleen van Alzen-Bartels en naderden tot op minder dan een halve minuut. Tijdens het tweede wedstrijduur waren ze met brio de snelsten van het hele veld. "Winnen is geen must, maar we hopen hier wel de eindstreep te halen", zei Bertolini. "In feite is het een testrace voor ons team, maar een mooi resultaat laten we zeker niet zomaar liggen." Een mining die Mika Salo overduidelijk deelde. Hij scheurde over het asfalt als in zijn best F1-dagen en naderde tot op enkele seconden van de Vitaphone Saleen, die weer wat meer ademruimte kreeg na een vroegere pitstop van de Maserati. De spanning viel te snijden in Imola op één uur van het einde.
In N-GT was er dan weer geen spanning. De GPC Ferrari 360 Modena bleef de wedstrijd leiden, met ruime voorsprong op de Freisinger bolides.

Top 5 na 2 uren wedstrijd:

1 5 Bartels/Alzen 64 2:00:24.86
2 33 Bertolini/Salo 64 + 7.358
3 13 Naspetti/Morbidelli 64 + 26.339
4 11 Peter/Babini 64 + 38.839
5 2 Capellari/Gollin 64 + 48.395



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in FIA GT op zondag 05 september 2004 om 13:17


Andere publicaties op Racingworld.be...