Longin: "Een race om vlug te vergeten."

De 20ste plaats aan de finish ligt uiteraard beneden de verwachtingen van Bert Longin en het JMB-team. Toch kijkt de Leuvenaar niet ontevreden terug op de race in Imola. “Ik heb me nogmaals in de kijker gereden en veel positieve reacties gekregen over mijn prestaties”, licht Bert toe. “Op een circuit dat ik niet kende draaide ik tijden op amper 2/10 sec. van mijn ploegmaat Karl Wendlinger, de ex-F1-piloot met een enorme ervaring in de GT-racerij. Ik heb bewezen snel met de 575 te kunnen rijden en een degelijke setup te vinden. Een hoogtepunt van het weekend was de ontmoeting met Ferrari-president Luca di Montezemelo die me kwam feliciteren en aanmoedigen. Met het oog op 2005 is het erg belangrijk dat ik ondertussen steeds meer erkenning als piloot geniet in de paddock en het milieu.”

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

De hitte in Imola maakte het voor de piloten en teams niet makkelijk. Bert nam de start en wist zich goed te handhaven in het peleton tussen de andere Ferrari’s 575. Na een halfuur wedstrijd hing hij rond de 10de plaats, maar kreeg in een duel met Morbidelli een tik achteraan en belandde even in het grind. Chris Buncombe nam de tweede stint voor zijn rekening, maar ging van de baan en verloor daarbij een zestal minuten. Meer drama nog met de derde piloot, Sergei Zslobin die al testritten uitvoerde voor het Minardi F1-team. De Rus werd bevangen door de hitte en keerde al na 12 ronden terug naar de pits en gaf er de brui aan. Buncombe stapte terug in de Ferrari en ging uiteindelijk als 20ste en 13de GT door de finish.

Bert: “Een dramatische race met al die incidenten die we meemaakten. En vooral één om zo snel mogelijk te vergeten. In ieder geval hoop ik voor de rest van het seizoen ervaren piloten in de wagen te krijgen, zodat we nog enkele WK-punten kunnen scoren.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op maandag 06 september 2004 om 16:13


Andere publicaties op Racingworld.be...