Marc Goossens met Lister in Spa

Goed nieuws voor de organisatoren van de 1000 km van Spa en, bij uitbreiding, autosportminnend België: Marc Goossens wordt ploegmaat van de Brit Justin Keen op de zwarte Lister, waarmee John Nielsen nog deelnam aan de recente 24 Uren van Le Mans. Een pluim op de hoed van Pierre Delettre, Stéphane Ratel en Laurence Pearce, patron van Lister

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijken

« Ik ben zeer blij dat ik een overeenkomst met Marc heb kunnen afsluiten", aldus Laurence Pearce. "Ik denk dat met Marc Goossens en Justin Keen onze Lister een bemanning krijgt die in staat is om de laatste tiende seconde uit het prototype te halen. We mikken op een rol als scherprechter en, met een beetje geluk, een podiumplaats. We hebben in Le Mans aangetoond dat onze auto1000 kilometer aankan. En ik weet dat ik met Marc over een rijder beschik die in moeilijke omstandigheden zijn streng kan trekken op Francorchamps, want hij kent het circuit als zijn broekzak."

Ook de Gelenaar zelf was uiteraard ten zeerste opgetogen over het akkoord:
« Het is alweer een tijd geleden dat ik nog eens met een proto van de hoogste categorie kon rijden. Ik kijk er naar uit, zeker op Francorchamps. Ik hoop dat ik het vertrouwen van Pearce en de zijnen niet beschaam. Ik zal mijn uiterste best doen om de Belgische kleuren te verdedigen. En ik hoop dat de supporters talrijk zullen zijn om me te steunen. Want met drie Audi's, de Pescarolo, de Zyteks, maar ook de Dallara's en de Lola, wordt het geen makkelijke opgave. Maar ik blijf ervan overtuigd dat de Lister zijn volle potentieel nog niet heeft getoond. Misschien kunnen we voor een verrassing zorgen.»


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op dinsdag 07 september 2004 om 08:29


Andere publicaties op Racingworld.be...