Kaffer/McNish snelste in beide vrije trainingen

Vandaag stonde de vrije trainingen voor de 1000 Km van Spa op het programma. Pierre Kaffer en Alan McNish toonden zich met hun Audi R8 in beide sessies als snelsten. De DBA Zytek eindigde twee keer als tweede. Deze ochtend noteerden we ook een sterke tijd van de Lister, bestuurd door Justin Keen en onze landgenoot Marc Goossens.

Ook onze andere landgenoten toonden zich van hun beste zijde. Wim Eyckmans, terug van weggeweest, presteerde samen met zijn teamgenoten sterk met de Belmondo Courage. Sylvie Delcour gaf deze voormiddag de Pilbeam van G-Force de sporen en gaf opnieuw blijk van een zeer goed aanpassingsvermogen. Hoewel ze vooraf nog geen meter met de wagen had gereden, realiseerde ze vandaag de snelste tijd van het G-Force pilotentrio, waarbij ook teambaas Frank Hahn hoort. "Sylvie past zich inderdaad zeer snel aan de wagen aan, en zet hier gezien het feit dat dit haar eerste meters waren met de Pilbeam, al vlug snelle chrono's neer." zegt Frank Hahn. "We moeten van onze Pilbeam natuurlijk geen wonderen gaan verwachten. Het is een proto van de vorige generatie, en totaal niet vergelijkbaar met bvb. de Courages. Maar de wagen heeft de vorige twee LMES wedstrijden telkens de eindstreep gehaald, en dat zegt veel over de betrouwbaarheid. Hopelijk halen we hier in Spa ook de finish, wat zeer mooi zou zijn voor onze sponsor JAGA, die dit allemaal mogelijk maakt voor ons..."

Bert Longin voelde zich in zijn nopjes met de F360 van JMB Racing. "Het is een goede wagen. Ik denk dat we hier wel een sterk resultaat kunnen op de tabellen zetten", aldus Longin.
De Porsches van Michel Heydens en Vanina Ickx vinden we terug in de buik van het GT-peleton.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op vrijdag 10 september 2004 om 19:30


Andere publicaties op Racingworld.be...