Kwalificatie 1: Audi op posities één, twee en drie

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenZoals verwacht hebben de Audi's R8 de eerste kwalificatiesessie, die op een natte piste werd verreden, gedomineerd. Kaffer en McNish waren net zoals in de vrije trainingen de snelsten. Hun teamgenoten Davies en Herbert bezetten de tweede plaats, net voor de Goh Audi van Capello en Ara. Marc Goossens, de enige Belg in de LMP1 klasse, zette met zijn teamgenoot Justin Keen een tiende plaats in de klasse op de tabellen.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenIn LMP2 was de Courage C65 van Frei, Hancock en Cochet outstanding. Het verschil met de tweede in deze klasse bedroeg maar liefst 11 seconden. De Belgen in LMP2 konden zich niet met de top meten. In haar aanloop naar een snelle ronde werd Sylvie Delcour, die samen met Frank Hahn en Philippe Haesebrouck de G-Force Pilbeam deelt, gestopt door een code rood na de crash van Mike Hezemans in Blanchimont. Bij de hervatting van de sessie, restte de Waalse pilote te weinig tijd om de banden op temperatuur te krijgen. Wim Eyckmans en zijn Belmondo team voelden zich blijkbaar niet zo in hun sas op de natte omloop en eindigden nog verdere achteraan.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenDe voorlopige pole positie in de GTS klasse gaat naar de Vitaphone Saleen van Alzen, Bartels en Konrad. Zij bleven de Larbre Ferrari en de rest van het GTS veld ruim de baas. In GT tenslotte waren het Jones en Maasen die met hun Porsche RSR de sterkste tijd neerzetten. Bert Longin (Ferrari) en het JMB team kwamen tijdens deze sessie niet echt in het stuk voor. Ze werden ruimschoots voorafgegaan door Vanina Ickx (Porsche). Michel Heydens eindigde net na de JMB Ferrari op de 34ste plaats algemeen.

Fotografie: Peter Zeelmaekers



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in LMS op zaterdag 11 september 2004 om 13:14


Andere publicaties op Racingworld.be...