Van Hool: "Giammaria is fantastisch!"

Door zich op de eerste startrij te kwalificeren in Monza met zijn Astromega Lola bewees Raffaele Giammaria dat het Belgische team nog steeds aan de top staat in de wachtkamer van de F1. Zonder gespaard te blijven van pech wist de Italiaan toch op de 4de plaats te eindigen om zo 5 punten aan het totaal van het team van Mikke Van Hool toe te voegen.

In Monza, de allerlaatste proef van het internationale F3000 kampioenschap, was het Raffaele Giammaria die tekende voor een tweede tijd tijdens de kwalificaties achter de ongenaakbare Vitantonio Liuzzi. Hij mocht met zijn Astromega Lola dus plaatsnemen op de eerste startrij…”Formidabel! Hij heeft meteen het bewijs geleverd dat het team nog steeds tot de besten behoort”, zegt ons Mikke Van Hool, die heel tevreden was. Niet enkel van de gereden tijd maar tevens omdat het heel fijn samenwerken was met een intelligente piloot met veel maturiteit.

Nadat hij lang achter aangereden werd door José Maria Lopez vervolgde Raffaele Giammaria zijn wedstrijd. Lopez ging uiteindelijk met een geraakte vleugel rechtdoor maar ook de Astromega Lola was geraakt…

Raffaele kwam de pits opzoeken voor zijn verplichte bandenwissel op een 2de plaats. Maar deze stop duurde zolang dat hij terug de baan op kon in de 5de positie… "Ja, de mecaniciens ondervonden problemen om een wiel los te krijgen", verduidelijkt ons Mikke Van Hool... Hij kwam terug tot op de 4de plaats maar Raffaele Giammaria kon niets doen aan het leidende trio Liuzzi, Enge en Doornbos die reeds een te grote voorsprong hadden uitgebouwd. Na deze tegenslag eindigde hij de race op een 4de plaats. Maar hij had veel geluk. Net na het overschrijden van de aankomstlijn brak de ophanging …"Ja, het was op 3 wielen dat hij het gesloten wagenpark bereikte. Hij werkte de race dus niet af in ideale omstandigheden maar hij deed het voortreffelijk en was steeds in het ritme. Hij is geweldig", verteld Mikke Van Hool terwijl de andere piloot, Olivier Tielemans eens te meer zijn race beëindigde en dit op een 11de positie, nadat hij als 17de vertrokken was.

Tijdens deze laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste van de F3000, heeft team Astromega opnieuw bewezen dat hun plaats wel degelijk in de wachtkamer van de F1 is. Raffaele Giammaria heeft het duidelijk aangetoond en hij verklaart : “Het team is super. Veel beter dan verschillende andere in deze discipline en zelfs beter dan mijn ex team (met wie hij 5 keer in de punten eindigde, 3 keer in de top-5 en zelfs op het podium in Barcelona). Het is met Astromega dat ik de GP2 serie wil rijden volgend jaar !”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in op maandag 13 september 2004 om 18:11


Andere publicaties op Racingworld.be...