Gaat Maserati op hetzelfde elan verder?

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenHet debuut van AF Corse met de Maserati MC 12’s was indrukwekkend. Beide wagens bereikten zonder problemen de finish en eindigden op het podium, welliswaar 'buiten kampioenschap'. Nu verhuist het FIA GT circus naar een héél ander type circuit: Oschersleben. Andrea Bertolini en Fabrizio De Simone wonnen er vorig jaar in N-GT, uitkomend voor JMB Racing.

“Imola gaf me de mogelijkheid om meer vertrouwen te krijgen in de wagen”, legt De Simone uit. “De Maserati is prachtig in beide opzichten: om naar te kijken en om ermee te rijden. Imola was een belangrijke race, want het was de terugkeer van Maserati in een internationale competitie. Ik ben trots dat ik daaraan heb deelgenomen, maar toch vind ik het spijtig dat ik niet voor de N-GT titel heb kunnen gaan. Zeker nadat ik hem vorig jaar op een haar na gemist heb. Ik wil Giampaolo Coppi echt bedanken voor zijn steun.”

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenBij AF Corse vormt De Simone team met ex Formule 1 ster Johnny Herbert. Voor Herbert was het zijn eerste race in het FIA GT kampioenschap. “Ik ben erg blij met de relatie die ik heb met Johnny”, gaat Fabrizio verder. “Hij is een grote naam, heeft veel ervaring en heeft een indrukwekkend palmares. Het is dus zeker interessant om met hem samen te werken. Hij is iemand die recht door zee is en ook vriendelijk is. Echt makkelijk om mee samen te werken dus! Ik kijk uit naar Oschersleben want ik ken het circuit goed nadat ik vorig jaar de N-GT race won. Bovendien reed ik twee jaar geleden er al FIA ETCC, dus ik kijk uit naar een goed weekend.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op dinsdag 14 september 2004 om 18:36


Andere publicaties op Racingworld.be...