Sylvie Delcour: “Winnen is de opdracht!”

Circuit Zolder is het strijdtoneel voor de vijfde manche van de Belgian Touring Car Series. Het weekend van 18 en 19 september zal heel wat volk naar de Zolderse omloop lokken, want naast het BTCS Kampioenschap, is er tevens de Internationale Truck GP en een manche van de Superfund Euro F3000. Voor Sylvie Delcour wordt het een tweede optreden te Zolder op korte termijn, nadat ze enkele weken eerder aan de start verscheen van de Euphony 24 Uren van Zolder. Toen werd ze geveld door mechanische pech, maar Delcour blijft met het oog op het BTCS Kampioenschap zoals steeds strijdlustig. “Ik won reeds drie manches van dit kampioenschap, en ook nu weer wil ik op het podium staan…”

Sylvie Delcour en haar teamgenoot David Loix wonnen inderdaad al drie reeksen van de Belgian Touring Car Series. Daarnaast finishten ze ook al twee keer als derde, en werden ze door een ongeval geveld tijdens race rond de klok te Spa. “Tot op heden is dit een seizoen met gemengde gevoelens. De overwinningen en podiumplaatsen waren natuurlijk mooi. Maar als ik zie dat we een pak punten verliezen bij de 12U van Spa, dan kan ik daar moeilijk tevreden mee zijn. Zonder dat ongeval konden we nog strijden voor de BTCS Titel, nu zullen we tevreden moeten zijn met een ereplaats in de eindstand. Maar de resterende manches gaan we telkens voluit voor de overwinning, te beginnen bij de wedstrijd te Zolder.”

In Zolder zullen zeker ook de Porsches hun beste beentje voor zetten. De omloop is uiterst geschikt voor de GPR en andere Porsches Supercup. Eveneens te duchten is het duo Verbergt-Hemroule, de piloten die er de Audi Light Silhouette de sporen geven. Beide heren kennen de omloop als hun broekzak en beschikken met de Audi over een zeer competitieve wagen. In dit rijtje hoort natuurlijk ook de Jaguar Silhouette thuis. Allemaal tegenstanders die al bewezen zeer snel te zijn en die het de tandem Delcour-Loix uiterst moeilijk zullen maken. “De tegenstand is niet van de poes”, aldus Sylvie Delcour. “Dit is een kampioenschap waarbij de toprijders en de topwagens elkaar waard zijn. Een reden extra waarom een overwinning in dit kampioenschap zo zoet smaakt. Onze BMW M3 Silhouette is een betrouwbare wagen, die een zeer goed weggedrag vertoont. Op de bochtige omloop van Zolder zullen we absoluut het onderste uit de kan moeten halen, maar ik kijk er vol vertrouwen naar uit…”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in BTCS op donderdag 16 september 2004 om 12:47


Andere publicaties op Racingworld.be...