Sylvie Delcour strandt op een eervolle 3de plaats

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenDe BTCS wedstrijd op vrijdag lokte dan wel niet de massa toeschouwers, maar bood de aanwezigen alvast spektakel van de bovenste plank. Sylvie Delcour knoopte opnieuw aan met een goede gewoonte: finishen binnen de podiumplaatsen. Delcour en haar teamgenoot David Loix vochten tot de laatste snik, en strandden op luttele twee seconden van de 2de plaats in deze uitermate spannende wedstrijd. Zondag krijgen ze de kans op een revanche, wanneer de tweede manche van dit BTCS weekend doorgaat op Circuit Zolder…

Met een plaats op de tweede startrij vatte de tandem Delcour-Loix de strijd aan net achter de Jaguar X-Type van Thiry-Dermont en de Porsche van Nef-Lemeret. Sylvie Delcour liet zich bij de start niet weg drummen door al het mannelijke geweld rondom haar, en nam zelfs eventjes de tweede plaats in handen. Maar een wedstrijd over twee uren wordt niet in de eerste minuut beslist, en de dame uit Visé waagde zich dan ook niet aan risico’s tijdens de eerste ronden. Hoe spannend dit kampioenschap wel kan zijn, bewijzen volgende feiten: na 35 minuten wedstrijd bevindt de top 3 zich nog binnen de drie seconden van elkaar verwijderd… Na 1 uur wedstrijd zelfs binnen de 2 seconden… Sylvie Delcour reed een vlekkeloze stint en bracht de wagen op een zeer knappe tweede plaats binnen bij de pitstop, waarbij een interventievoertuig haar de weg versperde en enkele seconden deed verliezen. Die luttele seconden bleken achteraf het verschil te maken tussen de tweede en de derde plaats.

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenTijdens de tweede wedstrijdhelft (met David Loix aan het stuur), wist de BMW M3 Silhouette van Delcour-Loix zelfs even de leiding te veroveren, maar aan de opmars van de Jaguar X-type en de GPR-Porsche viel niet te tornen. David kweet zich perfect van zijn taak. Hij zette het eindoffensief voor de tweede plaats in tegen de Porsche, maar moest met slechts twee seconden de duimen leggen. “Verdorie, was me dit een wedstrijd”, zegt Sylvie Delcour. “De spanning droop er van af. Vooral tijdens mijn stint bleven we met de top drie elkaar op de hielen zitten en wisselden we regelmatig van positie. Als je na een uur racen nog met drie wagens binnen de twee seconden van elkaar verwijderd bent, dan geeft dit echt wel aan hoe competitief dit kampioenschap is. Helaas konden we echt niets inbrengen tegen de overmacht van de Jaguar tijdens de tweede wedstrijdhelft. Maar we hebben gestreden voor wat we waard waren, en dat geeft ons voldoening”

Foto's: Peter Zeelmaekers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Dries de Smet in BTCS op vrijdag 17 september 2004 om 21:12


Andere publicaties op Racingworld.be...