PSI wilt laatste 2 races schitteren

Een goede maand na het vallen van de geblokte vlag op de 24 uren van Zolder keren de Belcar troepen naar het circuit terug. Voor de 6de manche van het Media Groep van Dyck Belcar kampioenschap trekken de teams naar het circuit van Spa-Francorchamps voor een klassieke wedstrijd over 125 minuten.

Ondanks de puntenwinst na 6 en 12 uren in Zolder, kijken Markus Palttala en Leo Van Sande met gemengde gevoelens terug op de voorbije etmaalrace. "Ik heb nog steeds het gevoel dat we daar veel meer hadden kunnen behalen", opent Leo de debatten. "Maar die wedstrijd ligt achter ons en Markus en ikzelf focussen volop op de wedstrijden in Zolder en Spa waar we willen schitteren. Vaak genoeg hebben we al bewezen over welk potentieel ons team, de piloten en de wagen beschikken, maar één podium over het hele seizoen is voor mij niet voldoende. Ik wil liefst nog tweemaal het podium beklimmen en een maiden overwinning voor Markus en mij zou natuurlijk fantastisch zijn. Wij kunnen ons, gezien onze klassering in het kampioenschap, ook veroorloven om voluit te gaan en dit in tegenstelling tot sommige van onze directe tegenstanders die rekening met hun positie in het kampioenschap moeten houden, " blikt de ervaren Van Sande op komend weekend vooruit.

Markus Palttala onderstreept dat PSI Motorsport in de periode tussen de 24 uren van Zolder en de aanloop naar Spa dit weekend niet heeft stilgezeten: "Het team is na Zolder niet bij de pakken blijven zitten en heeft de wagen aan de hand van de vergaarde data nog verder ontwikkeld. Je kan in autosport op het hoogste niveau onmogelijk blijven stilstaan in je technische ontwikkeling want stilstaan is achteruitgaan. PSI heeft voldoende know-how in huis om ons voortdurend naar dit vereiste hoger niveau te brengen en wij zullen in Spa met een nog betere wagen aan de start verschijnen. Bovendien bewijst PSI dit weekend ook organisatorisch zeer professioneel te zijn. Naast Spa is er immers ook nog een wedstrijd voor het Franse kampioenschap waar PSI ook actief is."

Over zijn ambities in Spa is Markus duidelijk: "Gezien onze wagen enorm goed uit de verf komt in Spa en wijzelf er ook graag rijden, mikken Leo en ik voluit op een podiumplaats. Ik zou uiteraard graag dit jaar nog een wedstrijd winnen, we zijn er nu al vaak genoeg dicht bij geweest. Bovendien is een sterk seizoenseinde een brug naar nog beter volgend seizoen", besluit de snelle Fin.


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 23 september 2004 om 17:39


Andere publicaties op Racingworld.be...