De tweede podiumplaats van de SRT Corvette is een feit

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenMarc Goossens nam de warm-up voor zijn rekening en de wagen bleek perfect te voldoen aan de verwachtingen. “ We hebben zo goed als niets meer gewijzigd aan de wagen na de warm-up. Ik neem straks de start en zal trachten de wagen in optima forma en in een ideale positie aan Franz over te geven, “ gaf hij mee na de warm-up.

De race zelf verliep aanvankelijk perfect voor SRT. Marc Goossens bewees eens te meer uit het perfecte race hout gesneden te zijn en nam ronde na ronde afstand van de concurrentie. Jammer genoeg diende de wedstrijddirectie net voor half wedstrijd de veiligheidswagen de piste op te sturen. Marc Goossens zag zijn voorsprong hierdoor slinken van 50 seconden tot goed 15 seconden. Na de korte wedstrijdonderbreking vond Marc onmiddellijk het goede ritme terug en verbeterde ronde na ronde de snelste rondetijden. “ Dit hoort nu eenmaal bij de wedstrijd en je mag zulke interventie niet als excuus inroepen,” stelde Marc professioneel. Met nog 40 minuten te gaan gaf hij het stuur over aan Franz maar alsof de duivel ermee gemoeid was, kostte een tweede interventie van de veiligheidswagen wederom tijd aan SRT. Na een kort gevecht met respectievelijk Duncan Huisman en Anthony Kumpen bracht de racende zakenman de Corvette veilig thuis en SRT behaalde meteen het tweede podium van het seizoen.

Franz toonde zich een gelukkig man na de wedstrijd: “ Ik heb op geen enkel ogenblik willen forceren. Tegen een prof als Duncan Huisman wil ik me niet meten. Maar na enkele ronden vond ik een wel een goed ritme en dat hield ik aan tot het einde van de wedstrijd. Het team wilde een podium en mijn taak was de wagen in een regelmatig tempo thuis te brengen. Ik ben uiteraard zeer tevreden voor het team en in Zolder gaan we op deze weg verder.”

Deze tweede algemene podiumplaats betekent ook dat sponsor Sara Lee de samenwerking met SRT verder zet. Volgend seizoen zien we opnieuw een Corvette C5-R in het Mediagroep Van Dijck Belcar kampioenschap.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zondag 26 september 2004 om 18:38


Andere publicaties op Racingworld.be...