KS Motorsport keert het tij met een overwinning!

Klik hier om deze foto in een groter formaat te bekijkenHet Spa Racing Festival stond voor KS Motosport haaks op de tegenslagen van de voorbije Euphony 24 uren van Zolder. Een 13de plaats algemeen, een podium in Tourisme en een overwinning in de silhouette klasse deden het leed van de afgelopen etmaalrace grotendeels vergeten bij KS Motorsport.

“Het weekend begon moeilijk omdat we in wisselende weersomstandigheden de vrije trainingen moesten aanvatten. Het was zaak te checken of het ongeval van Zolder nog gevolgen voor de wagen had. Gelukkig bleek de wagen 100% in orde. Maar naast de ‘check-up’ diende Steve en ik ook de wagen volledig opnieuw af te stellen. De rijhoogte, camber en caster, dempers, je moet na zo’n impact werkelijk alles opnieuw regelen. Hierdoor ging de hele eerste kwalificatiesessie verloren en konden we maar in de tweede sessie een goede tijd neerzetten. Uiteindelijk strandden we op een 23ste plaats in 2.37.926,” legt Koen Leyssens uit. “Dat alles op korte tijd weer werd rechtgezet, onderstreept ook de geweldige inzet en het professionalisme van ons team.”

In tegenstelling tot de vorige weekends was het Steve Van Bellingen die de start van de wedstrijd nam. De Leuvenaar nam een uiterst lange relais voor zijn rekening en klom gestaag richting de top-10. “Ik ben uiteraard gelukkig met het resultaat maar méér nog vanwege het feit dat de wagen terug optimaal rijdt,” aldus Steve Van Bellingen. Het team voerde vervolgens een razendsnelle tankstop en pilotenwissel uit en de BMW kon zonder veel tijdsverlies weer de piste op.

Koen Leyssens nam de resterende 45 minuten voor zijn rekening en reed, ondanks een klein probleem met de alternator, naar de overwinning in de silhouette klasse. “Onze voorsprong werd tot tweemaal toe teniet gedaan onder de safety car. Nu goed dat maakt deel uit van een wedstrijd. Maar het eindresultaat telt en dat was prima. Bovendien kunnen we terug hopen op de titel en dat motiveert toch extra.”

“De aanwezigheid van een tweede BMW uit de ateliers van Lupant was geen toeval. KS Motorsport bereidt volop het seizoen 2005 voor en dit weekend werden reeds evoluties voor het komende seizoen getest. Want volgend jaar willen we nog dichter bij de top eindigen,” sluit Koen Leyssens het weekend af.


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zondag 26 september 2004 om 18:41


Andere publicaties op Racingworld.be...