Olivier Muytjens: "Weg overwinning... door een zekering!"

Na de overwinning in de categorie voor Silhouetten in de 24 Uren van Zolder, verscheen Olivier Muytjens opnieuw aan de start met de Ford Mondeo, geprepareerd door Motorsport International, van de race over 125' voor het Belcar-kampioenschap in het kader van het Racing Festival in Francorchamps. Samen met Vincent Radermecker, overvleugelde de jonge leeuw uit Moresnet eens te meer zijn tegenstanders... tot de pechduivel zijn pad kruiste!

De Jaguar X-Type Silhouet schitterde door zijn afwezigheid op de omloop in de Ardennen, maar de komst van een bijkomende BMW M3 Silhouet garandeerde een spannende strijd. Toch domineerden Vincent Radermecker en Olivier Muytjens de kwalificaties, waarin de Mondeo Silhouet een uitstekende 15de tijd klokte, ver voor de andere wagens in de categorie. De zege leek voor het grijpen in de race...

Gelet op zijn ervaring in de internationale racerij, nam Vincent Radermecker de start voor zijn rekening op een natte, verraderlijke omloop, die door het frisse weer niet snel opdroogde. De Luikenaar realiseerde opnieuw een krachttoer en stuurde de Ford met het nummer 51 naar een plaats in de top 6 kort voor de helft van de race! Na de eerste neutralisatie, dook de Mondeo de pitlane in, waar Olivier zijn teamgenoot afloste aan het stuur.

Het zag er bijzonder goed uit, maar enkele minuten later stortte de hemel van Motorsport International in. Muytjens, die onmiddellijk in het goede ritme zat, werd geconfronteerd met motorstoringen in de nieuwe Busstop-chicane... "Het was gewoon ongelofelijk," vertelt Olivier. "De wagen viel gewoon stil, zonder verwittiging. "Ik kon nog tot de ingang van de pitlane strompelen, waar de mecaniciens de wagen verder naar onze box konden duwen. De interventie kostte ons heel wat minuten. Toen ontdekten we dat het probleem veroorzaakt werd door een defecte zekering van het elektrisch circuit! Een onderdeel van een paar cent dat voorheen nog nooit voor een probleem had gezorgd. Ik kon verder rijden, maar ondertussen hadden we heel wat ronden verloren door dat voorval."

Muytjens liet het hoofd niet hangen en concentreerde zich op zijn rijstijl en scherpe tijden. Een prestatie die bekroond werd me een rondetijd van 2'33". "Eens te meer heeft Olivier goed werk geleverd," vertelde Willy Plas, de verantwoordelijke van M.I. "Zonder die tegenslag, die ons blijft achtervolgen, had er zelfs geen strijd geweest voor de zege." Met een 2de plaats in de categorie voor Silhouetten, pakten Muytjens en Radermecker toch nog kostbare punten, waardoor ze wellicht buiten schot zijn voor de slotrace in Zolder. "We moeten de laatste race gewoon finishen om de titel te pakken," verheugt Olivier zich. "Ik kan je verzekeren dat ik, samen met Vincent, die kans niet zal laten liggen. Sinds de race op de Nürburgring, heb ik mijn draai gevonden in de Mondeo. Met een piloot van het kaliber van Radermecker, beschikken we over een stevig team! De titel zal verdiend zijn, ondanks alle tegenslagen die we dit seizoen te verwerken kregen..."


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 27 september 2004 om 09:25


Andere publicaties op Racingworld.be...