Ook Ruben Maes vertrekt ambitieus naar Donington

Komend weekend slaat de Belcarkaravaan zijn tenten op in Donington Park voor de tweede wedstrijd van de Mediagroep Van Dyck Belcar. Meteen ook de enige buitenlandse uitstap die promotor SRO inkleurde op de kalender. Tijdens de openingsmanche van het seizoen op Circuit Zolder liet GPR, het team rond Pino Sperlinga, meteen in zijn kaarten kijken en liggen de ambities duidelijk zéér hoog. Met twee teams van GPR binnen de top 3 mogen we stellen dat Sperlinga titelambities koestert. Ruben Maes heeft met de keuze voor GPR en Marc Duez voor zichzelf de lat héél hoog gelegd. Maar de man uit Ingelmunster heeft tijdens de eerste wedstrijd de verwachtingen perfect ingelost. Ook ploegmaat en ervaren rot, Marc Duez heeft niets dan lof voor zijn jonge poulain.

Ruben Maes: "Het seizoen is in ieder geval goed gestart voor ons. En mits een beetje meeval had er nog méér ingezeten. Als je weet dat we méér dan één minuut moesten inleveren op de concurrentie tijdens de pilotenwissel en we aan het einde van de rit respectievelijk op 44 en 19 seconden eindigden van de winnaars en de tweede plaats, hadden we in theorie kunnen meespelen voor de overwinning. Maar het is een mechanische sport. Probleempjes kunnen overal opduiken. Het eerste podium is een feit en onze derde plaats in de tussenstand is een prima uitgangspositie voor de rest van het seizoen. In Donington moeten we nu bevestigen en trachten onze positie in de kop van het klassement te handhaven. GPR is een fantastisch team en Marc Duez de gedroomde teammaat."

"De rest van het plaatje moet ik zelf invullen. Ik ga dan ook met een goed gevoel richting Donington. Rekening houdend met het feit dat Donington sneller is dan Zolder, ambieer ik een plaats binnen de top 5 met een voorzichtige knipoog richting podium. Marc kent de omloop van Donington en dat is een voordeel. Wat ons betreft mogen de weergoden ons dan ook voorzien van een regenbui. Dat vlakt het verschil in vermogen en koppel met de Corvette, de Aston Martin, de Vipers en de Moslers deels weg. Maar er zullen uiteraard meerdere toppiloten zijn die reeds in Donington reden", sluit Maes af.

Ondertussen reed Ruben afgelopen weekend ook samen met Olivier Van Oost de eerste wedstrijd van de Fun Cup. Maes realiseerde de tweede chrono en door lottrekking moesten de West-Vlamingen vertrekken vanop de tweede startrij. In het tumult tijdens de start moest Olivier enkele posities prijsgeven. Onderweg verloor Van Oost ook nog de voorspoiler wat de wagen een onderstuurd karakter geeft en een verlies betekent van anderhalve seconde per ronde. Een losgekomen achterwiel kostte nog eens extra tijd in de pits. Met het mes tussen de tanden reden beiden nog een sterk slotoffensief wat hen in extremis nog een vijfde plaats opleverde. Zonder de verloren tijd had het snelle duo, net zoals vorig seizoen de overwinning kunnen verzilveren.

RS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 17 april 2007 om 12:56


Andere publicaties op Racingworld.be...