Daikin Racing Team: Van de Velde en Boden vormen homogeen damesduo

Daikin Racing Team blijft ook dit seizoen zweren bij een damesduo. Alexandra Van de Velde is sinds het ontstaan de vaste pion. Dit seizoen wordt ze bijgestaan door de supersnelle Stephanie Boden die in het verleden reeds een mooi palmares bijeenfietste in ondermeer Formule Ford & Formula Renault 2000. Vorig seizoen schitterde ze in een Porsche 996 GT3 Supercup van Speedlover. Stephanie Boden is trouwens geen onbekende in de rangen van Daikin Racing. In 2003 & 2005 kwam Stephanie de troepen van Daikin Racing versterken tijdens de 24 Uren van Zolder. Vorig seizoen haalde de Limburgse amazone aan de zijde van Chris Mattheus drie podiumplaatsen, inclusief één overwinning in Klasse 3. In 2007 breidt Stephanie een vervolg aan haar Belcar-avontuur en ment samen met Alexandra Van de Velde een Dodge Viper GT3 in de koninginneklasse van de Mediagroep Van Dyck Belcar.

Pas één dag voor de Belcar First Race arriveerde de Dodge Viper in de ateliers van A+ Racing, dat bijstand verleent tijdens het seizoen 2007. Véél tijd om te wennen aan het Amerikaanse monster was er niet. Toch werd tijdens de kwalificaties nog een zéér behoorlijke 1'39"324 geklokt. Tijdens de wedstrijd werd deze chrono reeds gevoelig scherper gesteld. Alexandra Van de Velde: "De deal werd vrij laat beklonken met het gekende resultaat. Voor een goede set up was er geen tijd. We hebben vooral aandacht geschonken aan de zitpositie en de stand van de pedalen. We reden de Belcar First Race met de basisafstelling van Oreca. Gezien de omstandigheden, de beperkte kennis van de wagen en enkele kinderziektes hebben we toch een behoorlijke wedstrijd afgehaspeld."

Afgelopen donderdag werd dan ook druk getest om verder te werken aan de set up van de wagen. Stephanie Boden: "We hebben hard gewerkt en een goede set up gevonden die ons beiden ligt. Er was enorm véél verkeer op de baan, waardoor we de limieten van de wagen niet konden aftasten. Maar we boekten een flinke vooruitgang en voelen dat er op termijn nog progressie mogelijk is. Het klikt enorm goed tussen Alexandra en mezelf en we zitten op dezelfde golflengte. Donington is geen onbekend terrein voor mij, al is het reeds enkele jaren geleden dat ik ginds nog reed. Dit kan tijdens de kwalificaties een voordeel zijn. Zeker is dat de Vipers ginds beter uit de verf zullen komen dan op Circuit Zolder. Het circuit kan je ergens schetsen tussen de tracés van Zolder en Francorchamps. Een plaats binnen de top 10 moet een haalbare kaart zijn."

"Er moet uiteraard nog flink worden getest, maar de wagen voelt reeds fantastisch aan", vult Van de Velde aan. "Alleen de remmen zijn momenteel nog een zwak punt. Vooral de configuratie waarin we moeten rijden (1415 kg. zonder piloot en benzine) is te zwaar en te belastend voor de remmen. Zowel Stephanie als ikzelf hebben ooit reeds in Donington gereden. De aanpassing zal dus wel meevallen. Het is natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken omdat zowel het circuit, de concurrentie en het team voor ons relatief nieuw zijn. Maar net als Stephanie gok ik toch ook voorzichtig op een plaatsje binnen de top 10."

Daikin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 17 april 2007 om 21:51


Andere publicaties op Racingworld.be...