Op ontdekking in de 'kleuterklas' - BTCS stelt voor: vijf snelle jongeren

Ze zijn met vijf en ze hebben heel wat zaken gemeen: hun jonge leeftijd (tussen de 18 en 21 jaar), talent, snelheid, lef, zelfvertrouwen... en de ambitie om het de gevestigde waarden moeilijk te maken. Ludovic Sougnez, Frédéric Jonckheere, Sébastien Feltes, Loïc Fontaine en Julien Schroyen vormen de "kleuterklas" van de BTCS 2007, waarvan de volgende meeting gepland is op 5 en 6 mei in Dijon.

Laten we beginnen met een voorstelling.
Ludovic : "18 jaar. Ik woon in Trooz in de buurt van Luik en ik wil gaan werken in de wereld van de mechaniek."
Frédéric : "21 jaar. Ik woon in Jabbeke in de buurt van Brugge en ik leid mijn eigen beletteringsbedrijf."
Sébastien : "19 jaar en afkomstig uit Oudler in de Oostkantons. Ik studeer eind dit jaar af en wil dan gaan werken.»
Loïc : "19 jaar. Ik kom uit Beaufays op de hoogtes van Luik. Ik studeer bio-agronomie."
Julien : "20 jaar en ik woon in Battice, vlak onder Verviers. Ik beëindig dit jaar mijn graduaat buitenlandse handel."

We stappen meteen over naar de autosport, meer bepaald naar het palmares van deze vijf getalenteerde jongeren.
Ludovic : "Ik ben begonnen in de karting en vorig jaar stapte ik over naar het Kampioenschap van België Formula Renault 1.6 met een wagen die geprepareerd werd door een team van vrienden en vrijwilligers. Ik werd vice-kampioen en werd de beste rookie van het jaar, waardoor ik mocht deelnemen aan de RDD-test. Een mooie ervaring."
Frédéric : "In tegenstelling tot de anderen, heb ik geen karting gereden. Ik debuteerde in de Clio Cup en reed zowel in de Belgische als de Nederlandse competitie. Een goede leerschool om het racen in peloton onder de knie te krijgen!"
Sébastien : "Na de karting heb ik getest in de Duitse Formule BMW, alvorens me toe te leggen op de VW Fun Cup bij Scholzen Racing in het kampioenschap van Duitsland en vorig jaar met de wagen van Colson Racing in België. In 2006 werd ik tweede in het Belgisch kampioenschap."
Loïc : "Na enkele seizoenen karting opteerde ik voor de Roadster Cup. Ik werd in 2006 kampioen, na een mooi duel met Nathalie Maillet."
Julien : "Ik maakte kennis met de autosport via het racen met een tweetakt kart. Daarmee werd ik vice-kampioen van België bij de Beloften. Vervolgens stapte ik, dankzij de RACB Academy, over naar de Formula Renault 1.6. Ik werd 7de in mijn eerste seizoen en in 2006 was ik de derde beste Belg."

We komen bij 2007. Wat is hun programma?
Ludovic : "Op dit moment heb ik een budget voor de eerste drie meetings met een Touring Cup van KS Motorsport. Na het resultaat in Zolder hoop ik natuurlijk het volledige seizoen te kunnen afwerken."
Frédéric : "Ik ben aangetrokken als teamgenoot van Eric Qvick om een BMW M3 ex-Duncan Huisman te besturen."
Sébastien : "Ik maak dit seizoen kennis met het besturen van een Silhouet. Ik race met de BMW M3 van Astur Car, samen met Pierre Piron en Olivier Muytjens, die ons zal vervoegen wanneer zijn geblesseerde schouder hersteld is."
Loïc : "Ik ga een jaar verder met mijn Roadster, die voortaan op slicks staat. De eventuele komst van een evolutiemotor zou het nog plezanter kunnen maken..."
Julien : "Ik ben opgenomen in het team van Trading Performance, dat twee Renault Méganes Trophy inzet. Ik deel de nr. 8 met Armand Fumal."

De rest laat zich raden: wat zijn hun ambities voor dit seizoen?
Ludovic : "Ik wil eerst mijn budget rond krijgen en dan de categorie S2, voorbehouden voor de Touring Cup, winnen en regelmatig in de top 10 algemeen finishen."
Frédéric : "De titel pakken in T3 en een goed algemeen resultaat behalen in de 12 Uren, waar de BMW M3 ongetwijfeld kan verrassen..."
Sébastien : "Leren en sneller worden in deze M3 Silhouet, een wagen die grondig verschilt van de bolides die ik voorheen bestuurde."
Loïc : "Ik wil mijn titel bij de Roadsters verlengen en regelmatig de degens kruisen met de tenoren van de klasse T2. In de 12 Uren wil ik natuurlijk ook goed scoren."
Julien : "Ik wil het potentieel van de Mégane zo goed mogelijk benutten en ervaring opdoen. Maar, als een stunt tot de mogelijkheden behoort, zal ik die niet laten liggen."

We sluiten af met de dromen van de vijf jongeren...
Ludovic : "Van racen mijn beroep maken! En, waarom er een geheim van maken, ik droom van de eenzitterij."
Frédéric : "Het WTCC ! Voor een fan van sprintraces zijn er in België niet zoveel mogelijkheden wanneer je 185 cm groot bent. Ik pas gewoon niet in een Formule Renault..."
Sébastien : "Ik zou graag doorstoten naar de FIA-GT."
Loïc : "Een stapje hogerop zetten in de BTCS, maar mijn grote droom is het WTCC!"
Julien : "Ooit mijn brood verdienen met autosport, of het nu in FIA-GT, LMS of een andere discipline is. Ik heb trouwens nog geen kruis gemaakt over het racen met formulewagens."

PRC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 18 april 2007 om 17:20


Andere publicaties op Racingworld.be...