PK Carsport wil bevestigen in Donington

PK Carsport - Corvette Z06 GT3Zoals de traditie het wil, trekt de Mediagroep Van Dyck Belcar ook dit seizoen weer de grens over. Na uitstappen richting de Nürburgring, Dijon, Assen, Brands-Hatch en de Lausitzring staat ditmaal Donington op het programma. PK Carsport met als rijders Anthony Kumpen en Bert Longin willen de goede prestaties van de openingswedstrijd bevestigen.

De voorbije weken werd er hard gewerkt in de ateliers van PK Carsport. "De wagen werd volledig gedemonteerd" zegt Bert Longin. "Het is een nieuwe wagen en is technisch voor verbetering vatbaar. We hadden enkele kleine probleempjes in Zolder, oa met het gaspedaal. Dat soort dingen moet eruit en we hebben daar alle vertrouwen in."

Het circuit van Donington heeft geen geheimen meer voor het duo Kumpen-Longin. Beiden hebben er meermaals gereden. "Dat is ontegensprekelijk een voordeel, maar we moeten dit niet overdrijven. Vergeet niet dat Vincent Radermecker een tijd in Engeland gereden heeft, hij kent dit circuit ook door en door" zegt Anthony Kumpen. "Op dit circuit behaalde ik mijn allereerste podium in het FIA GT kampioenschap" herinnert Bert Longin zich. "Ik reed destijds met een Porsche van Freisinger. In totaal heb ik er drie keer gereden. Het circuit is een traditioneel circuit, ik bedoel daarmee dat het geen getekend circuit is maar een natuurlijk glooiend circuit met een technische, een bochtige afdaling gevolgd door een bochtige beklimming."

Op Donington worden dit weekend natuurlijk ook nog andere wedstrijden gereden, zo ook een wedstrijd van het Brits GT3 kampioenschap. "Dat wordt bijzonder interessant om volgen. Tijden écht in detail vergelijken wordt moeilijk omdat ze in Groot-Brittannië rijden met Avon banden en wij met Michelin banden. Er zal dus wel wat verschil zijn, maar we zullen het met veel aandacht volgen" aldus Anthony Kumpen.

De openingswedstrijd begin deze maand werd gewonnen door de Corvette GT3. Een nieuwe zege is het doel in Donington. "Het zal een verschrikkelijk close gevecht worden" denkt Anthony Kumpen. "Wij hebben hard gewerkt maar ik verwacht dat de andere teams dat ook wel gedaan zullen hebben. Dat is leuk en zo kunnen we het kampioenschap naar een nog hoger niveau tillen."

"Ik kijk vooral uit naar de prestaties van de Moslers. Die hebben de wedstrijd niet uitgereden in Zolder en we kennen hun competitiviteit nog niet" aldus Bert Longin die zaterdag de kwalificaties voor zijn rekening zal nemen.

MW/PK Carsport press - Foto: PK Carsport press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 april 2007 om 09:47


Andere publicaties op Racingworld.be...