SEAT België-Monroe-Exagon telt de dagen af naar Zandvoort

SEAT België-Monroe-Exagon telt de dagen af naar ZandvoortNa een lange break na de openingsmeeting in Curitiba bereiden de teams van het WTCC zich voor op de eerste Europese meeting, die op 5 en 6 mei in Zandvoort wordt verreden. Luc Marchetti, die belast is met de preparatie van de SEAT Leon van Pierre-Yves Corthals, en zijn team Exagon tellen de dagen voor de confrontatie in de duinen af: "We hebben niet stilgezeten sinds onze terugkeer uit Brazilië", verduidelijkt de jonge baas van het Frans team lachend. "Onze campagne in de Spaanse Supercopa SEAT met twee jonge Fransen is begonnen. Zij zullen trouwens drie keer in het voorprogramma van het WTCC racen. De Leon van Pierre-Yves kwam op 13 april, een maand na de race, terug aan in Europa!"

De SEAT in de kleuren van Monroe werd onmiddellijk naar de ateliers in Magny-Cours gebracht. De wagen werd volledig gestript en grondig gecontroleerd met het oog op de volgende meetings: "Pilou zal met de wagen enkele ronden rijden hier in Magny-Cours om de wagen weer aan te voelen. Hij zal ook een Leon Supercopa ter beschikking krijgen om kilometers te maken en zich voor te bereiden op Zandvoort, waar de technische gegevens anders zullen zijn."

De sportieve overheid heeft de gewichten voor verschillende wagens in het kampioenschap aangepast. De SEAT zal 25 kg winnen: "Dit is zeker interessant. De maatregel betekent echter niet dat we geen rekening meer moeten houden met het homologatiegewicht, dat hoger is dan dat van de concurrenten. Gelukkig heeft de SEAT een buitengewoon chassis. Daar moeten we optimaal van profiteren om vooraan mee te spelen. Op dat vlak heb ik het volste vertrouwen in onze samenwerking met Pierre-Yves."

MK/PY Corthals press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 april 2007 om 10:40


Andere publicaties op Racingworld.be...