La Fleur du Pain: Van Oost en Richard met goede moed naar Donington

De Belgian First Race, de seizoensopener van het Mediagroep Van Dyck Belcar Kampioenschap 2007, verliep niet zoals gehoopt voor Olivier Van Oost en Laurent Richard. Tijdens de trainingen en de kwalificaties maalden beide rijders zonder noemenswaardige problemen de nodige rondjes af, maar al vroeg in de wedstrijd stak de pechduivel de kop op... met een opgave tot gevolg. Men bleef echter niet bij de pakken zitten en een extra test te Zolder laat 'La Fleur du Pain' en hun rijders het beste verhopen voor de trip naar Donington.

"Na de wedstrijd te Zolder begonnen we in onze ateliers onmiddellijk met de demontage van de wagen, om het probleem dat zich gemanifesteerd had op te sporen", verklaart teammanager Yves De Groote. "Het euvel bleek minder erg dan verwacht en werd al snel hersteld. Afgelopen donderdag hebben we dan een korte maar vruchtbare test afgewerkt op de omloop van Terlaemen. Er werd wat gewijzigd aan de afstelling van de Porsche 996 GT3 Supercup. De wagen gedraagt zich nu ook minder nerveus, wat op z'n minst niet onbelangrijk is in het vooruitzicht van de verplaatsing naar Donington."

Voor vele rijders in de Belcar Original is het circuit van Donington een nieuw circuit. Zo ook voor de jonge Olivier Van Oost: "Voor mij is zelfs het hele Belcar Kampioenschap nieuw", lacht Olivier. "Het is mijn eerste jaar op dit niveau en het lijkt me verstandig om niet meteen te hoog te mikken. In de VW Fun Cup deed ik al heel wat ervaring op aan de zijde van Ruben Maes, maar het nationale GT kampioenschap is toch wel andere koek. Mijn teamgenoot Laurent Richard heeft wel al wat ervaring op hoger niveau, en dat kan enkel tot mijn voordeel zijn. En gezien de motivatie van het team reizen we dus vol vertrouwen af naar Donington. Mijn objectief? Vrij eenvoudig: een goede race rijden en aan de finish staan. Op die manier kan ik ervaring opdoen, en dat is toch wel wat telt tijdens een debuutjaar op nationaal GT niveau... Niet enkel voor mezelf, maar ook voor het team, dat heel hard werkt en steeds paraat staat..."

MK/lFdP press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 april 2007 om 14:27


Andere publicaties op Racingworld.be...