Pole voor Michael Bartels - GLPK op tweede rij (update + foto)

Mike Hezemans stuurde de GLPK C6-R naar ongekende hoogtenOndanks het handicapgewicht hebben Michael Bartels en Andrea Bertolini de pole gepakt voor de derde FIA GT manche van het seizoen. Bartels stuurde de Vitaphone Racing Maserati #1 naar een 1:21,520, en was daarmee een dikke drie tienden sneller dan Sascha Bert. Ook de Zakspeed Saleen blijft dus snel, ondanks de kleinere achtervleugel en handicapgewicht. GLPK-Carsport kon de lijn uit de tweede vrije training niet doortrekken. Mike Hezemans moest met de Corvette C6-R zeven tienden prijsgeven op Bartels. De Vlaams-Nederlandse joint-venture start morgen vanop de tweede rij, met naast zich de andere Vitaphone Racing Maserati. Andrea Piccini (Phoenix Racing – Aston Martin DBR-9) sluit de top vijf af.

Anthony Kumpen: "Mike Hezemans heeft vanmorgen tijdens vrije training heel hard een kerbstone geraakt. We hadden veel meer schade dan op het eerste zicht leek. De monteurs hebben keihard gewerkt om de wagen klaar te krijgen. We hopen dat we morgen in de race het strakke tempo kunnen aanhouden en een podiumplaats kunnen veroveren."

In de GT2 klasse was er opnieuw een dominantie van jewelste. Vijf Ferrari 430's, onder leiding van de twee exemplaren van de Scuderia Ecosse, gingen een hele meute Porsches vooraf. De snelste Porschist, Luca Riccitelli, moest met zijn Ebimoters Porsche 996 GT3 RSR twee volle seconden toegeven op Kirkaldy's Ferrari 430! Voor de Gillet Vertigo was het opnieuw vechten tegen de bierkaai. In het hoogcompetitieve FIA GT kampioenschap kwam de Belgische équipe niet verder dan de derdelaatste startplek.

Foto: GLPK.net - voor meer foto's: surf naar www.GLPK.net!


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 01 juli 2006 om 16:51


Andere publicaties op Racingworld.be...